Kwaliteit

Onze stoffen zijn afkomstig van de beste weverijen zoals daar zijn Holland & Sherry, Loro Piana, Scabal, Dormeuil, Vitale Barberis, Ringhart of London,..

 

Wij werken samen met een Engels atelier om uw pak, broek, jasje, overjas,… op maat te laten maken.

Een ander belangrijk element van een goed kledingstuk is natuurlijk de pasvorm.

Een goede pasvorm kan enkel gegarandeerd worden door een patroon dat speciaal voor uw lichaam wordt getekend. Daarom maken wij geen gebruik van een systeem waarbij een standaardpatroon zo goed en zo kwaad mogelijk aan uw lichaam wordt aangepast (het zogenaamde made – to –measure systeem). Wij vertrekken van een blanco blad en aan de hand van uw lichaamsmaten komen wij tot een uniek patroon volledig getekend op maat van uw lichaam.

Ook het binnenwerk speelt een grote rol om te komen tot een goede pasvorm. Het binnenwerk van een pak kan men vergelijken met de fundering van een huis. Net zoals de fundering voorkomt dat het huis wegzakt of instort, zorgt een goed binnenwerk ervoor dat een pak zijn vorm behoudt. Tegenwoordig gebruiken de meeste fabrikanten geen binnenwerk meer en“plakken” het pak simpelweg in elkaar.

Emperor’s Tailor gebruikt enkel een volledig los en ongeplakt binnenwerk gemaakt van linnen, paardenhaar en katoen. In vaktermen noemt men dit een “canvas”. Dit garandeert een veel betere pasvorm en zorgt ervoor dat het pak kan ademen.

Kwaliteit is bij ons geen loze belofte.